HCEindhoven03.jpg HCEindhoven01.jpg HCEindhoven02.jpg
 

HCE - Campus

HC Eindhoven heeft opleiding hoog in haar vaandel staan om, naast de reguliere teamtrainingen, extra in opleiding van spelers en technisch kader te investeren. Door deze extra aandacht willen we het niveau, spelplezier en beleving van alle HCE-leden bevorderen. 

 
Onder de paraplu van de HCE-campus functioneren de onderstaande deelcampussen. Deze deelcampussen zijn hieronder gekarakteriseerd. Verdere informatie is beschikbaar via de menubalk links.
 
Talentencampus 
 
Bij de Talentcampus zorgen we dat onze jonge talenten extra uitdaging krijgen om zich te ontwikkelen. Dit draagt bij aan het doel van HCE om elk jaar een aantal jeugdspelers door te laten stromen naar heren 1 of dames 1. De trainingen worden verzorgd door Roy Bax, de coördinatie van de Talenten Campus ligt bij Erik Tebak. De talentencampus is gericht op de D en C jeugd. De talenten zullen daarna ook worden begeleid in de B en A jeugd. 
 
Scheidsrechterscampus 
 
Deze campus is bedoeld voor leden die zich verder willen bekwamen in het scheidsrechtersvak.
 
Wil je meer weten van het scheidsrechtersvak, mail dan naar scheidsrechters@hceindhoven.nl . Deze zorgen dat je de opleiding kunt volgen.
 
De opleiding bestaat uit:
1. Drie workshops; een introductie (over de opzet van de opleiding), de praktijk (waar en hoe ga je staan en hoe signaleer je) en een verdieping op je spelregelkennis.
2. Persoonlijke begeleiding van een leercoach bij een aantal wedstrijden.
3. Een praktijktoets. Coördinatie scheidsrechters + is in handen van Roland Vogels.  
 
Minicampus 
 
Deze campus op zaterdagmorgen is bedoeld voor de aller jongste trainingsleden. Zij leren spelenderwijs de eerste hockeytechnieken door daarvoor opgeleide trainers, veelal ouders onder het motto "een goed begin is het halve werk”.
Coördinator van de mini-campus is Yvonne van Roij. 
 
Trainerscampus 
 
De groep "nieuwe" trainers moet met zorg een enthousiaste basisopleiding krijgen om onze breedte-teams te trainen en te coachen. HCE gaat dit doen middels opleidingsavonden gedurende het seizoen, maar ook „ on the job „ tijdens de trainingen oa bij de minicampus. 
  
Voor opleiding en begeleiding van trainer/coaches van mini's en D-junioren is hoofd opleidingen Rob van Grootel verantwoordelijk. 
 
Keeperscampus 
 
Keepen is een apart vak. Op keeperscampus, die een aantal per week plaatsvindt, leren alle keepers, onder leiding van ervaren keeperstrainers en van elkaar en met behulp van hulpmiddelen zoals een ballenkanon, reboundboards, etc dit mooie vak. Ook zal de keeperscampus worden betrokken bij de talentencampus. Want ook bij de keepers is talent verder te ontwikkelen. 
 
Momenteel maken we hierin met hulp van de bekende "opleider” Carel van der Staak stappen om het niveau van de keeperstrainers op een hoger niveau te krijgen. De coördinatie van de keeperscampus is in handen van Cees den Dekker. 

 

 

HOOFDSPONSORS EN PARTNERS

Contact

Bezoekadres: Marathonloop 5
5624 MC Eindhoven
Tel. 040-2482367

KvK 40238407
Postadres:
Postbus 1285
5602 BG Eindhoven