banner_07.jpg Banner_02.jpg Andy Wijzenbeek (banner).jpg Banner_01.jpg 01 Calex (ondertekening contract hoofdsponsor HC Eindhoven) banner v2.jpg 2017-2018 MB1 Super-B.jpg G-Hocke (site banner) 2500x1000.jpg
 
Communicatie

Coronavirus en de hockeycompetitie (Update 10 maart 2020, 09.00 uur)

Nieuws afbeelding 5-3-2020

In verband met het coronavirus heeft de KNHB vragen ontvangen over het al dan niet doorgaan van hockeywedstrijden. Daarom heeft de KNHB ophaar website

(https://www.knhb.nl/kenniscentrum/artikel/coronavirus-van-invloed-op-hockeycompetitie)

een speciale pagina ingericht waarmee zij iedereen op de hoogte houden. Op deze pagina plaatsen zij - indien nodig - updates. Met deze extra verenigingsnieuwsbrief informeren zij je over deactuele situatie.

Vanwege de kwetsbaarheid van de doelgroep die deelneemt aan de beiderolstoelhockeycompetities(E- en H-hockey) heeft de KNHB besloten deze competities tot nader orde af te gelasten. De desbetreffende verenigingen zijn hierover geïnformeerd.

Op dit moment is er echter geen reden om andere hockeywedstrijden/evenementen af te gelasten. De KNHB houdt de situatie vanzelfsprekend in de gaten en laat zich adviseren door het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) en NOC*NSF.

HC Eindhoven volgt de het advies van de KNHB en het RIVM. Vooralsnog zullen de geplande festiviteiten op zondag 15 maart (rondom het openingsfeest) dan ook gewoon doorgang vinden.

Basishygiëne
De KNHB raadt hockeyers en hockeyfans aan extra te letten op de basishygiëne. Het RIVM heeft het volgende advies uitgebracht:

De belangrijkste maatregelen die mensen kunnen nemen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen, zijn heel simpel. Deze maatregelen gelden voor alle virussen die griep en verkoudheid kunnen veroorzaken. Het is dus altijd belangrijk om deze op te volgen.

Het zijn:

  • Was je handen regelmatig
  • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
  • Gebruik papieren zakdoekjes


Advies RIVM

Nu in Nederland besmettingen zijn vastgesteld, geeft het RIVM met regelmaat updates en adviezen.
 
Op maandagavond 9 maart is er een nieuwe maatregel bijgekomen en wordt opgeroepen om geen handen meer te schudden.
 
We raden iedereen aan de adviezen van het RIVM goed in de gaten te houden en op te volgen, ook als het om wedstrijden of hockeygerelateerde bijeenkomsten gaat. Op de website van het RIVM vind je de laatste informatie


Aanvullend advies KNHB
Als aanvulling op het advies van het RIVM over de basishygiëne adviseert de KNHB bij de wedstrijden de komende periode de handshake met medespelers, tegenstanders en scheidsrechters te vermijden. Natuurlijk vragen wij hockeyers elkaar nog steeds een prettige wedstrijd toe te wensen maar daarbij raden we aan een alternatief voor de handshake te gebruiken.

  • Ontvang je clubgenoten, tegenstanders en de scheidsrechters nog net zo hartelijk maar zonder handshake.
  • Wens de tegenstander succes door middel van bijvoorbeeld een yell.
  • Bedank de scheidsrechter na afloop mondeling zonder handshake.

Een ander alternatief voor de handshake, die we dus op advies van @knhb_nl even niet meer doen, vind je op de Instagram pagina van Apeldoorn (https://www.instagram.com/p/B9SXGDVp3Ij/?utm_source=ig_web_copy_link).


Zoals de KNHB altijd adviseert, blijft het belangrijk om alleen een eigen bidon of waterfles te gebruiken. En zorg ervoor dat je bitje niet rondslingert; stop hem bijvoorbeeld in je sok als je hem niet gebruikt. Ben je scheidsrechter, gebruik dan alleen je eigen scheidsrechtersfluitje.

Meer informatie over het coronavirus lees je op de site van het 
RIVM (https://www.rivm.nl/). Bijlage

HOOFDSPONSORS EN PARTNERS

Agenda

Nog geen agenda punten.

Contact

Bezoekadres: Marathonloop 5
5624 MC Eindhoven
Tel. 040-2482367
Postadres:
Postbus 1285
5602 BG Eindhoven