banner_07.jpg Banner_01.jpg Andy Wijzenbeek (banner).jpg 01 Calex (ondertekening contract hoofdsponsor HC Eindhoven) banner v2.jpg Banner_02.jpg 2017-2018 MB1 Super-B.jpg G-Hocke (site banner) 2500x1000.jpg
 
Van de Commissies

Een bericht van het wedstrijdsecretariaat

Nieuws afbeelding 30-8-2019

Over een week mogen alle teams het veld weer op! Daarom hierbij een bericht met een aantal aandachtspunten. Neem deze alsjeblieft zorgvuldig door.

Competitieleiding

Bij vragen over de districtscompetitie junioren en senioren kan het wedstrijdsecretariaat contact opnemen met de KNHB (district zuid).

Met nadruk wordt er hierbij op gewezen dat alleen het wedstrijdsecretariaat/TC/bestuur voor de competitieleiding het aanspreekpunt is voor alle competitiezaken (dus geen coaches, lijncoördinatoren, managers of ouders) zoals het vaststellen van wedstrijden, het afgelasten, niet opkomen enz. Dit geldt ook voor het maken van afspraken over de te spelen wedstrijden tussen verenigingen.

Speeldagenkalender, inhaalwedstrijden en vakanties

De competitie start voor alle teams in het district op 7 september 2019.

Alle speeldata voor het hele seizoen 2019-2020 (inclusief de data van de play-offs en kampioenschappen) zijn terug te vinden in de speeldagenkalenders. De speeldagenkalenders vind je hier.

Gedurende het seizoen staan de volgende inhaaldagen ingepland voor de districtscompetitie:

 • Zaterdag 12 oktober 2019;
 • Zaterdag 30 november 2019;
 • Zaterdag 11 april 2020;
 • Zaterdag 23 mei 2020, alleen A-jeugd;
 • Zaterdag 30 mei 2020;

Voor de senioren:

 • Zondag 20 oktober 2019;
 • Zondag 24 november 2019, alleen voor poules ter grootte van 10 en 6 teams;
 • Zondag 1 december 2019, alleen voor poules ter grootte van 12, 11 en 8 teams;
 • Zondag 8 maart 2020;
 • Zaterdag 11 april 2020;
 • Zondag 26 april 2020, alleen voor poules ter grootte van 12, 11 en 6 teams;
 • Zondag 3 mei 2020, alleen voor poules ter grootte van 10, 8 en 6 teams;
 • Zondag 30 mei 2020;
 • Maandag 1 juni 2020.

Aangezien de inhaalwedstrijden vaak vallen in vakanties of op feestdagen, moeten deze zoveel mogelijk vooruit gespeeld worden om problemen (onvoldoende spelers) en boetes (niet spelen) te voorkomen.Ook is het raadzaam om de wedstrijden van de A en mogelijk B jeugdteams in mei al eerder te spelen in verband met de eindexamens en eindexamenreizen; de ervaring leert dat teams dan vaak incompleet zijn.

Het wedstrijdsecretariaat wil alle trainers/coaches/managers en spelers wijzen op deze data en vraagt tijdig de beschikbaarheid van de spelers te inventariseren en door te geven aan het wedstrijdsecretariaat. Dit geldt zeker voor data die rondom devakanties,open dagen van scholenenexamenperiodevallen. Te weinig spelers beschikbaar op een bepaalde datum? Zorg er dan voor dat de wedstrijd (in overleg met de tegenstander) vooruit wordt gespeeld. Vooruit spelen kan/mag alleen wanneer er (tijdig)vooraftoestemming is gevraagd bij de competitieleiding en is verkregen! Meer hierover vind je in de "procedure geen team beschikbaar”.

Wanneer er een team/vereniging geen of onvoldoende opvolging geeft aan de "procedure geen team beschikbaar”, hou er dan rekening mee dat er competitiemaatregelen (kunnen) worden opgelegd. Voorkom maatregelen en kom dus op tijd in actie! Teams die zich op een (te) laat moment (zonder toestemming van de competitieleider) afmelden, kunnen verhoogde sancties opgelegd krijgen omdat de tegenstander hierdoor wordt benadeeld.

Een vastgestelde wedstrijd mag altijd eerder gespeeld worden. Maar niet later dan de eerstvolgende speelronde!

(Opmerkingen) digitale wedstrijdformulier

Opmerkingen, die worden geplaatst op het DWF, worden doorgenomen door de competitieleiding en waar nodig worden verklaringen opgevraagd aan verenigingen. Houdt er rekening mee dat niet alles wordt opgepakt!

Uitslagen

Opmerkingen m.b.t. uitslagen die niet correct zijn, worden alleen opgepakt wanneer door beide verenigingen/coaches/managers hiervan een melding is gemaakt op het DWF. Wanneer slechts één vereniging hier melding van maakt, gebeurt hier niets mee. Als de verenigingen de betreffende uitslag toch veranderd willen hebben, dient er een e-mail door beide verenigingen gestuurd te worden naar de bond (verstuurd door het wedstrijdsecretariaat).

Niet gerechtigde speler

Protesten over het meespelen van niet-gerechtigde spelers dienen hetzelfde speelweekend per mail alleen door de wedstrijdsecretaris bij het districtskantoor te worden gemeld.

Voor de speelgerechtigdheidsregels veldhockey klik je hier. Kijk ook goed naar de vernieuwde tabel klassegrenzen!! Heb je invallers nodig, raadpleeg het tabel zodat er eerlijke wedstrijden worden gespeeld met alleen speelgerechtigde spelers!

Spelerslijsten A, B, C- en D-jeugd

De spelerslijst zoals die opdinsdag 3 septembera.s. in de ledenadministratie verenigingspakket is opgevoerd, is bindend voor de speelgerechtigdheid voor alle jeugd categorieën in de voorcompetitie. Alleen voor de C-jeugd uitkomend in de Top- en Subtopklasse is deze bindend tot de winterstop. Alle andere categorieën worden opnieuw ingedeeld in de herfstvakantie en zullen dan ook hun spelerslijsten kunnen aanpassen.

Tijdspad

Graag stippen wij alvast het tijdspad voor oktober aan. Zoals jullie inmiddels weten wordt een groot deel van de jeugdcompetities opnieuw ingedeeld in de herfstvakantie. Zaterdag 5 oktober is de laatste competitieronde van de voorcompetitie. Er zal daarna een rating gedraaid worden en begint het opnieuw indelen. Op zaterdag 26 oktober zal de herfstcompetitie dan van start gaan.

We wensen alle teams de komende periode veel sportiviteit toe.

Mochten er dringende zaken zijn, neem dan per mail (wedstrijdsecretariaat@hceindhoven.nl) contact op met het wedstrijdsecretariaat.

Wedstrijdsecretariaat

HC Eindhoven

HOOFDSPONSORS EN PARTNERS

Contact

Bezoekadres: Marathonloop 5
5624 MC Eindhoven
Tel. 040-2482367
Postadres:
Postbus 1285
5602 BG Eindhoven