Andy Wijzenbeek (banner).jpg Banner_02.jpg G-Hocke (site banner) 2500x1000.jpg banner_07.jpg HC_Eindhoven_Trimhockey_banner.jpg Banner_03.jpg uitreiking erepenning HC Eindhoven (baner).jpg banner_08.jpg Banner_01.jpg 2017-2018 (Herfstkampioen) MC5 (BANNER).jpg 2017-2018 MB1 Super-B.jpg
 
Communicatie

Donderdag 11 oktober: Nationale Coming Out Dag

Nieuws afbeelding 4-10-2018 Om aandacht te vragen voor inclusiviteit en acceptatie in de hockeysport, vraagt de KNHB alle aanvoerders van de standaardteams in het weekend van 13 en 14 oktober de aanvoerdersband in de kleuren van de regenboog te dragen. Hiermee ondersteunt de KNHB de initiatieven in het kader van de jaarlijkse Nationale Coming Out Dag die donderdag 11 oktober plaatsvindt. Een dag waarop de LHBT-gemeenschap wordt gestimuleerd om openlijk over seksuele geaardheid te praten.  
  
Vorig jaar hebben de aanvoerders van alle Hoofdklasse verenigingen deze regenboogaanvoerdersband gedragen. Dit was zo’n succes dat de KNHB dit jaar de oproep doet om de aanvoerders van de Dames 1 en Heren 1 teams van alle verenigingen in de regenboogkleuren te spelen. Zo steunen we gezamenlijk alle hockeyers, scheidsrechters, supporters, vrijwilligers en anderen binnen de sport die worstelen met hun identiteit. Bovendien maken we zo duidelijk dat diversiteit bespreekbaar moet zijn.  
 
De regenboogbanden drukken de kern van sport voor iedereen uit: alle verschillen zijn welkom zodat iedereen zich thuis voelt en daardoor met plezier sport. Hockey wordt leuker en sterker als we iedereen insluiten, ongeacht leeftijd, afkomst, seksuele voorkeur of geslacht. Kortom, hockey voor iedereen.  
 
Blankenstein  
 
De actie is een initiatief van de spelersraad CSR en de John Blankenstein Foundation, een stichting vernoemd naar de homoseksuele oud-scheidsrechter die de sociale acceptatie van homo's en lesbiennes in de sport wil bevorderen.  
 
Inclusiviteit en homoacceptatie staat al jaren hoog op de agenda bij de KNHB. Hier zijn diverse zichtbare acties uit voortgevloeid. Zo is de KNHB partner van de Alliantie Gelijke Spelen en voer de KNHB in 2017 mee met een eigen boot tijdens de Gay Pride in Amsterdam. De bond heeft de campagne: "Hockey voor iedereen” gelanceerd waarbij verenigingen gebruik kunnen maken van een toolkit met promotiematerialen en praktische informatie. Ook worden verschillende themabijeenkomsten en workshops georganiseerd. Meer informatie vind je op www.knhb.nl/kenniscentrum/artikel/alles-over-de-campagne-hockey-voor-iedereen  
 
Aanvoerders HC Eindhoven Dames 1 en Heren 1 spelen 14 oktober met deze speciale regenboog-aanvoerdersband 
 
Door hier aan mee te doen laat HC Eindhoven ook sport-breed zien dat hockey voor iedereen is! Want jezelf kunnen zijn, het beste uit jezelf halen en vooral plezier hebben in sport: dat is wat iedereen wil, ongeacht religie, achtergrond, huidskleur of seksuele voorkeur.  
 
#AllTogetherChallenge

Partners van HC Eindhoven

Agenda

13-12 CTH
20-12 CTH
10-1 CTH
24-1 CTH
7-2 CTH

Jarigen

Vandaag:
Elyn van den Berg
Tijmen de Koning
Morgen:
Max Burgmans
Joep Groenendijk
Mees de Jong
Lotte Lemmens
Overmorgen:
Geen jarigen overmorgen

Contact

Bezoekadres: Straat Marathonloop Huisnr. 5
Postcode 5624MC
Tel. Clubhuis: 040 - 248 23 67
Postadres:
Postbus 1285
5602 BG Eindhoven