Banner_03.jpg Banner_02.jpg 2017-2018 MB1 Super-B.jpg Banner_01.jpg uitreiking erepenning HC Eindhoven (baner).jpg HC_Eindhoven_Trimhockey_banner.jpg banner_08.jpg G-Hocke (site banner) 2500x1000.jpg 2017-2018 (Herfstkampioen) MC5 (BANNER).jpg banner_07.jpg Andy Wijzenbeek (banner).jpg
 
In de pers

HC Eindhoven dames 1 is kampioen van de eerste klasse C

Nieuws afbeelding 7-5-2018 De hockeysters van HC Eindhoven waren al zeker van promotie, maar haalden gisteren op knotsgekke wijze ook nog eens het kampioenschap in de eerste klasse binnen. Het werd 4-4.
 
De dames van HC Eindhoven behaalden vorige week al de hoofddoelstelling van dit seizoen: promotie naar de overgangsklasse. Toch barstte het feest nog niet helemaal los, omdat de ploeg ook de titel binnen wilde halen. Dat gebeurde gisteren in een thriller bij De Hopbel in Schijndel. HCE kwam met 0-2 en 2-3 voor, daarna met 4-3 achter door een dubieuze strafbal, maar na het laatste fluitsignaal benutte Anneloes van Hoek nog een strafcorner. De winst van het extra punt via de shoot-outs was voor de statistieken, omdat concurrent MEP niet verder kwam dan een 1-1 remise bij Venlo.
 
Het resultaat van de concurrent was kort voor het nemen van de shoot-outs nog niet bekend bij de ploeg van trainer Arjen Fluijt. En dus stond er best nog wat druk op. ,,We hebben komende week nog een wedstrijd, maar wilden het graag nu al afmaken”, zegt Van Hoek. ,,We hebben een mooi team van een paar speelsters rond de dertig en veel speelsters van rond de twintig jaar. Het is superknap hoe we het hebben opgepakt. We zijn ook echt gegroeid als groep.”
 
Champagne
 
Ook Fluijt roemt de sfeer in de groep, nadat hij wat champagne over zich heen heeft gekregen. ,,Ik denk dat wij de meest constante ploeg waren. Wedstrijden waarin het niet goed liep, werden over de streep getrokken door individuele kwaliteiten. Er is geen gezeik in de groep geweest en iedereen kende zijn rol. Het is gaaf om deze stap naar de overgangsklasse te zetten. We hebben veel jonge meiden en zijn ook kampioen in de zaal geworden. Dat heeft ons niet afgeleid van de hoofdprestatie op het veld.” Donderdag wacht ook nog de kwartfinale in de beker en daar kan HCE zelfs nog promotie naar de Gold Cup afdwingen.
 
HCE promoveert naar de overgangsklasse, maar door de invoering van de promotieklasse blijft het team op het derde hoogste niveau acteren. ,,We gaan landelijk spelen en het niveau zal zeker omhoog gaan”, zegt trainer Fluijt, die aan zijn tweede jaar in Eindhoven bezig is. ,,Er komen misschien ook wedstrijden aan die we dik verliezen. Laten we kijken hoe we daar dan weer mee om gaan. Esther Remmits en Anneloes van Hoek nemen afscheid en dat gaan we proberen op te vangen met speelsters uit de jeugd of van buitenaf.”
 
Van Hoek is dus bezig aan haar laatste duels voor HC Eindhoven. De strafcornerspecialiste, die tegen De Hopbel twee treffers voor haar rekening nam, woont in Rijnsburg en gaat haar eigen podotherapiepraktijk beginnen. ,,Ik heb negen seizoenen in dames-1 gespeeld. We hebben veel meegemaakt. Promoties en degradaties. Het is mooi geweest, al ga ik het zeker missen."
 
 
Bron: ED.nl © 2018 de Persgroep Nederland B.V. - alle rechten voorbehouden


Partners van HC Eindhoven

Agenda

24-1 CTH
28-1 Cursus KNHB
29-1 Cursus KNHB
30-1 Cursus KNHB
7-2 CTH

Jarigen

Vandaag:
Sam van der Heide
Fay Kolen
Femke Schipperus
Luca Schrijver
Morgen:
Geen jarigen morgen
Overmorgen:
Roos Altorf
Sem Bots
Abier El Haddad
Teun Hofstede
Karl Elie Kreidy
Lieke Manders
Rosalie Smit Sibinga

Contact

Bezoekadres: Straat Marathonloop Huisnr. 5
Postcode 5624MC
Tel. Clubhuis: 040 - 248 23 67
Postadres:
Postbus 1285
5602 BG Eindhoven