G-Hocke (site banner) 2500x1000.jpg Banner_02.jpg uitreiking erepenning HC Eindhoven (baner).jpg 2017-2018 (Herfstkampioen) MC5 (BANNER).jpg Banner_01.jpg Banner_03.jpg banner_07.jpg Andy Wijzenbeek (banner).jpg banner_08.jpg HC_Eindhoven_Trimhockey_banner.jpg 2017-2018 MB1 Super-B.jpg
 

Informatie - TC Jeugd

HC Eindhoven is een vereniging met een bloeiende jeugdafdeling van ca 850 leden en heeft de ambitie om ieder kind dat wil hockeyen het naar de zin te maken. 
 
Er wordt zowel recreatief als prestatiehockey gespeeld, waarbij gezelligheid, teamprestatie en individuele ontwikkeling in een veilige omgeving hand in hand gaan. 
 
Naast het bijbrengen van technische en tactische vaardigheden vindt HC Eindhoven het ook belangrijk kinderen te steunen in hun individuele ontwikkeling. Niet alleen om een goede hockeyer te worden, maar ook een sterke persoonlijkheid, die weet wat winnen is, maar ook een goed verliezer kan zijn.
 
Belangrijke aandachtspunten bij deze ontwikkeling zijn het zelfvertrouwen, de discipline, het omgaan met gezag, het respect voor anderen en het functioneren in groepsverband. Alléén bereik je niets in een teamsport. 
 
Om deze ambitie te realiseren is HC Eindhoven ook afhankelijk van de inzet van de vele vrijwilligers, die hun deskundigheid aanwenden bij trainingen en coaching. Dit alleen is echter niet toereikend bij zoveel jeugdleden: ook de inzet van ouders is van wezenlijk belang om onze jeugd naar hartelust te kunnen laten hockeyen. Fluiten, coachen, rijden naar uitwedstrijden, bardiensten en nog vele andere inspanningen.  
 
Alles wat met jeugd te maken heeft valt binnen de vereniging HC Eindhoven onder de commissie TC-Jeugd. 
 
De commissie TC-Jeugd kent een heldere organisatie, waarbij de lijnen kort zijn. 
 
Elke leeftijdscategorie kent een eigen coördinator. Zij onderhouden de dagelijkse contacten met kinderen, ouders, coaches en trainers. De coördinatoren zijn ook verantwoordelijk voor de teamindelingen. 
 
Het selecteren van de standaartteams en de opleidingteams gebeurt door de commissie Tophockey,waardoor ieder kind in het juiste team en op de juiste plek speelt. 
 
Leeftijdscategoriën (de leeftijdsgrens is 1 oktober)
Minicampus = trainingsleden 5-6 jarigen
F = 7-jarigen
E = 8- en 10-jarigen (zes- en achttallen)
D = 10- en 11-jarigen (elftallen)
C = 12- tot 14-jarigen
B = 15- en 16-jarigen
A = 17- en 18-jarigen
 
De overgang van de ene naar de andere categorie geschiedt op basis van leeftijd (automatisch aan het einde van het seizoen). In uitzonderingsgevallen kan wel eerder, maar nooit later naar een volgende leeftijdscategorie worden overgegaan. 
 
Vanaf de D-leeftijd worden teams kwalitatief zo gelijkmatig mogelijk samengesteld. Basisregel is echter dat kinderen zowel in de tophockeyteams als in de recreatieteams met plezier moeten hockeyen.
 
Bron: TC Jeugd
 

Partners van HC Eindhoven

Agenda

24-1 CTH
28-1 Cursus KNHB
29-1 Cursus KNHB
30-1 Cursus KNHB
7-2 CTH

Jarigen

Vandaag:
Sam van der Heide
Fay Kolen
Femke Schipperus
Luca Schrijver
Morgen:
Geen jarigen morgen
Overmorgen:
Roos Altorf
Sem Bots
Abier El Haddad
Teun Hofstede
Karl Elie Kreidy
Lieke Manders
Rosalie Smit Sibinga

Contact

Bezoekadres: Straat Marathonloop Huisnr. 5
Postcode 5624MC
Tel. Clubhuis: 040 - 248 23 67
Postadres:
Postbus 1285
5602 BG Eindhoven